40-årskalas!

Ikväll har jag varit hemma hos en kompis på middag. Lena som hon heter fyllde 40 år idag. Vi var bara tre stycken där men det var skönt. Vi tre jobbar tillsammans. Vi fick smaskig vegetarisk lasagne och pannacotta till efterrätt. Det var mums!! Det var skoj att komma ut en sväng. Hampus var hemma hos Johan.

Hampus och jag har också varit och tränat idag. Det gick bättre idag än sist, idag blev det bara lite gnäll. Sist så skrek han ju typ hela tiden! Sist hade jag träningsvärk ett par dagar, får se hur det känns imorgon.

Jag har också varit på BVC idag på träff med Hampus sköterska. De träffar tydligen alla nyblivna mammor som vill för att prata lite och ev. snappa upp om man har någon depression eller så. Det hittade de dock ingen hos mig:).

Johans mam och pap var här en sväng och hade hand om Hampus när jag var på BVC.

Ja det är väl allt tror jag. Nu ska jag gå och göra lite varm choklad och sedan sova kanske, jag är trötter!

I'm back!

Nu var det några dagar sedan sist... Jag vet inte vart tiden tar vägen. Det går så fort, det står väl inte på förrän jag ska börja jobba igen. USCH! Idag ringde jag och beställde papper för att ställa Hampus i dagiskö... Blä!!

Hampus fick en släng av kräksjukan i söndags, stackars liten. Han mådde bättre igår men idag kräktes han igen, dock bara en gång så jag hoppas vi är klara med detta nu!

Idag har vi varit och sjungit, det var innan han kräktes. Jag hoppas vi inte smittat någon annan... Det var lika mysigt som vanligt att sjunga och snacka lite strunt med de andra mammorna. Imorgon är det pilates/core-träning men vi får se hur Hampe mår.

I måndags tittade jag för första gången på Prison Break. Min kompis Maria som jag lärde känna när vi båda var au pairer i USA berättade att hennes lilla tjej som hon tog hand om har en roll i den serien. Så liten är hon inte längre, hon har hunnit bli 11 år. Anyways... Vi sökte på
IMDB och fick fram hennes namn och på så sätt kunde vi se vilka avsnitt hon är med i. Hon ska vara med igen om två veckor så då måste jag kolla igen. Lilla Helena... Hon var bara 3 år när jag träffade henne, söt som få. Om någon kollar på serien så är det Helena som spelar Dede Franklin.

På torsdag kommer mamma på besök, hon stannar över helgen. På fredag ska vi åka till Östersund och shoppa. Något annat har vi inte planerat.

Nu ska jag ta och beställa lite foton och tack-kort!

Jobb-test

Fötterna på jorden (500-700 p)

Du är en realist, praktisk i din läggning och med båda fötterna på jorden. Men du är också noggrann och analystisk. Du vill se tydliga resultat av ditt arbete och skulle säkert trivas lika bra som sjöman som i jobbet som kirurg. Vad du väljer har att göra med hur lång tid du är beredd att studera.

Andra yrken där du troligen skulle komma till din rätt är:
Restaurangchef
Produktionsledare (reklam)
IT-tekniker
Regissör
Projektledare
Rörmokare
Snickare
Vägarbetare
Vaktmästare
Laboratorieassistent
Kemist
Bilmekaniker
Fastighetsskötare
Verkstadsarbetare
Dykare
Fiskare
Florist
Frisör
Tandläkare
Lokförare
Pilot
Elektriker
Montör

Jag gjorde ett jobbtest som jag hittade i Linas blogg. Det stämmer ganska bra in på mig tycker jag, däretmot hittar jag inte ett enda yrke i listan som intresserar mig. Jag får fortsätta att fundera!

Jag är krasslig! Jag verkar ha åkt på någon variant av vinterkräksjukan men utan kräk, tack och lov. Igår sov jag mest men idag känner jag mig bättre i alla fall fast magen är fortfarande inte 100.

Jag funderar på att börja på Pilatesinspirerat corepass på Träningshuset här i Ånge. De ska börja med ett mamma-barn pass som jag tyckte lät intressant. Jag har aldrig provat på pilates och vet inte alls om det är för mig men jag tänkte testa i alla fall. Ringde de idag för att få reda på pris men de visste de inte och de ska köra i gång på onsdag. Ingen ordning och reda där inte. Jag har ju 800:- från jobbet i friskvårdspeng som jag kan använda som betalning så det vore ju kanon om det blev av och inte var alltför dyrt!

Åter till ett annat ämne som jag tjatat om lite nu och då här i bloggen! Jag vill scrappa!!! Jag tänker varje dag att ikväll ska jag sätta mig när Hampus somnat. Tror ni det blivit av ännu? Nädå... Jag blir så trött på mig själv! Jag känner mig laddad och har lite idéer som jag vill prova. Det finns en utmaning på Scrapbutiken som jag vill vara med på....

Jaja. nu ska jag gå ut med Idefixen och sedan sova! God natt och trevlig helg på er kära läsare!


Tusen tack-askar

Tusen tack-askar

Två små enkla tändstickaskar pysslade jag ihop i söndags kväll när jag pratade med Marre i telefon. Den ena har min barnmorska här i Ånge fått och den andra ska jag skicka till avdelningen på sjukhuset i Sundsvall där vi låg med Hampus när han var nyfödd.

Motivet är hÄnglar från senaste paketet, färglagd med brush markers. Jag har 3D-lack på hjärtanen. Papperet är Chatterbox och texten är QK Olivia.

Nu ska jag sätta mig och amma och sedan är det dags för minisjung för mig och Hampe-Stamp!

Barbapappa flyttar in.

Barbapappa

Jag har beställt en ursöt ljusslinga med små barbapappor i olika färger. Den ska Hampus ha i sitt rum. Jag är också sugen på en Barbapappa nattlampa men 200:- för en sådan tycker jag är lite väl mycket. De gamla gula, fula som jag hade när jag var liten får duga.

Idag har jag och Johan kollat på "Over the Hedge". Vilken söt och rolig film. Den kan jag varmt rekommendera. Som med alla tecknade filmer så bör den ju ses med engelskt tal, man förlorar så mycket i översättningen.

Jag är scrapsugen men jag kommer liksom inte till skott... Varken foton eller material saknas så det måste vara något annat. Tid kanske... Det blir ju några timmar på kvällen när Hampe sover men då blir det liksom inte av att sätta sig. Har lite prestationsångest också, vill att dessa sidor med de första fotona på Hampus ska bli så bra. VI får väl se när jag kommer i gång. Peptalk någon??

Avslutar med ett par nytagna foton på Hampus.

Hampus i sina fina Nalle Puh-kläder


Bad-sötnos
3 månader gammal är han nu, vår Hampus!

Minisjung

Igår var jag och Hampus på minisjung för första gången. Det var jättemysigt. Det var en mamma och fd arbetskompis som ringde i måndags och tipsade om detta som jag inte hade någon aning om. Det är för barn mellan 0-1 år. Man träffas och sjunger i 45 minuter en gång i veckan. Det var som sagt jättemysigt så dit kommer vi att försöka ta oss varje vecka. Efter sången har de lite öppet hus i 4 timmar där de bl a serverar lunch till självkostnadspris. Det var kul! Jag känner ju inte så många mammor så det är kul att träffa lite nytt folk.

Idag har vi varit på BVC och vägt igen. Hampus är fortfarande 65cm lång men han hade gått ner 50gr i vikt. Jag hoppas det är tillfälligt! Annars har vi bara varit hemma idag, det är så jäkla kallt så vi går inte gärna ut om vi inte behöver. Nu har jag hämtat Johan på jobbet och om ett litet tag ska vi åka till Johans syster och man och äta middag.


Söndag kväll!

Ja så var det söndag igen då... Tiden går så fort, det står väl inte på så är man tillbaka på jobbet igen... Hemska tanke!!  Det rä så skönt att vara hemma och inte behöva ha ångest när man ska dit efter att t ex ha varit ledig en helg. Nä, nytt jobb är vad jag behöver men undra jag vart man ska hitta det. Jobb växer ju inte direkt på träd här i Ånge.

Hampus växer och blir stor. I onsdags när vi var på BVC så vägde han 6530gr och var 65cm lång. Hampus kusin Shirin är 15 månader och väger 9500gr... Undra när Hampe når den vikten?? Han växer så det knakar. Det var ju inte länge sedan jag tog fram kläder i storlek 62 och nu är det snart dags för 68.

Vi har inte gjort så mycket i veckan som gått. Johan har varit sjuk så vi har mest varit hemma. Denna vecka har jag/vi tre middagar som vi ska på och det ska bli så skönt att slippa laga mat de dagarna. Imorgon jobbar Johan kväll så då ska jag till Jeanette och äta, på onsdag ska vi hem till Emelie och Mohammad och på torsdag ska vi till Jeanette och Bosse igen. Är det förresten någon som har något gott kycklingrecept att tipsa om?? Jag och Johan tänkte bjuda hem Emelie och Mohammad på mat och de äter inte fläskkött så då tänkte vi på kyckling. Tips emottages tacksamt!

Nu ska jag och Johan kolla på den tredje Sällskapsresanfilmen.