Hurtbulle!

Här kommer ett mumsigt recept på ett väldigt gott bröd som heter just, hurtbulle. Jag fick receptet av en fd. arbetskompis från SJ när jag var där och fikade för ett tag sedan.

2 dl fiberberikade havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4dl mid yoghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Rör i yoghurt, honung och sylt.
Klicka ner smeten i en smord avlång bakform.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
Ta limpan ur formen och låt den svalna under bakduk.

Väldigt gott och mättande bröd.

Trevlig helg! Nu ska jag kolla på film med Johan.

Först, en varning!

Jag har en hel drös med stämplar att montera och satte mig med det i måndags kväll. Så långt var allt väl. Jag hade lite ez-mount kvar och sedan hade jag köpt lite mount på en pysselaffär som börjar med P och slutar med O... Ni får lista ut själva vilken det är. Hur som haver så är den mounten den sämsta jag provat på. Jag höll på att bli tokig när jag skulle klippa ut motiven och ännu mer tokig blev jag när jag skulle sätta de i mina pärmar där jag förvarar mina stämplar på store boards. De fastnar ju inte utan bara åker av och ja, jag har tagit bort den genomskinliga plasten på baksidan... Nu får jag nog montera om allihopa när andan faller på för nu har jag fått hem riktig ez-mount.

Har lagat och sovit 4 timmar nu på kvällen, jag känner mig inte helt 100. La mig för att läsa i sängen och det gick bra till att börja med men så somnade jag och vaknade för en timme sedan. Måste snart gå och lägga mig igen så jag kommer upp imorgon, börjar 6.30.

Jag ska jobba i natt!

Det känns sådär att ta sig iväg till jobbet nu måste jag säga. Tack och lov så är det bara en natt och sedan är jag ledig tills på tisdag eftermiddag.

Jag har fortfarande inte fått klart med hur det blir i sommar men de verkar ha förhoppningar att jag ska bli klar under sommaren i alla fall och det känns bra. Semester är inte inplanerad som det ser ut utan vi får se hur det går för mig. Jag ska i alla fall vara ledig några dagar över midsommar. Det lutar åt en tur till Dalarna då. Jag hoppas kunna träffa Marre och Calle en sväng, med eller utan bebis visar sig.

Har gjort ett kort i veckan och det kommer så småningom här. Födelsedagen är imorgon men jag är inte säker på att kortet kommit fram ännu så jag väntar med att lägga upp det. Det är Maria i Gbg som fyller 30 år. Min stora dag börjar också närma sig och alla frågar vad jag önskar mig men jag har inte en aning...

Nu ska jag ladda lite inför jobbet! Trevlig helg!

Nu har vinsten kommit!

Nu har jag fått hem stämplarna som jag skrev om i inlägget nedan. 4 st var det och de är jättesöta. Har fått hem lite hÄnglar också och i lördags var jag och shoppade lite söta stämplar på Panduro. Har inte satt mig ner och monterat men det börjar bli dags. Tror jag har lite ez-mount hemma men inte så det räcker.

Mamma var här i helgen som var. Det var skoj. Vi var i Sundsvall i lördags och shoppade lite, sånt är ju alltid trevligt.

Idag har jag varit i Sundsvall och Timrå med min handledare på jobbet samt en kille som också håller på och övar. Vi har åkt vut från Sundsvall till Timrå, vidare till Solbacka och sedan till Tunadal där David hämtade oss med bil. Lunch åt vi på Max i Birsta.

Har gjort några kort sedan sist men så klart glömt att fota de innan de gick med posten. Måste skärpa mig med att ta kort eller scanna.

Jag har en kompis som fyller 30 år på lördag så jag ska göra ett kort till i veckan + några Mors dags-kort har jag tänkt.

Imorgon är jag ledig, det ska bli så skönt. Jag och Hampus ska hem till Lena, en gammal arbetskompis från SJ. Det ska bli kul! Vi har inte setts ordentligt på länge nu!

Ha det bra!