Mormor i USA.

Igår dog min USA-mormor... Jag har haft turen att ha både mormor och farmor inte bara i Sverige utan i USA också, de är från den familjen som jag bodde i när jag var där som utbytesstudent för en massa år sedan (95-96).

Jag fick ett brev av mormor i somras, strax efter min födelsedag som hon skrivit själv men därefter gick det ganska fort åt det sämre hållet. De sista dagarna har hon inte kunnat svara på tilltal. Jag hade verkligen hoppats att hon skulle vara med fram tills vår bebis kom men så blev det alltså inte.

Ingen bebis i sikte ännu så länge med andra ord. Jag ska till barnmorskan idag så får vi se vad hon säger. Jag vill gärna veta hur planerna ser ut framöver så vi vet vad vi har att vänta.

Första snön!

Nu har första snön landat i Ånge och det med besked. Johan och jag har precis varit ute med Idefix som bara älskar snön. Han springer runt som en tok med nosen i snön och frustar och fnyser. Han är så söt vårt lilla snömonster. Vi har fått ca 5 cm och det snöar fortfarande så frågan är hur det ser ut när vi vaknar imorgon. Någon biltur blir det då inte för vi har inga vinterdäck på.

Idag kom nya hÄnglarna och jag blev dubbelt så glad när de kom för jag fick extra stämplar. Jag mailade Marie i veckan och frågade om det var möjligt att köpa lusseplåten också och det var det tydligen för den kom också. Tjohoo!! Undra om jag ska stämpla lite i natt?? Jag har sådan hosta så jag tror inte jag kommer att sova så bra i alla fall, bättre att låta Johan sova. Jag kan alltid sova imorgon på dagen.

Idag ringde en arbetskompis och bjöd in mig på fika. Det var jättetrevligt (och gott). Jag har bara varit på ICA de senaste veckorna känns det som så det var skoj att komma ut en sväng och göra något annat och bara sitta och prata.

Telefonen går varm här hemma nu om dagarna. Alla ringer och frågar om det inte är någon bebis på gång och nä, det är det inte ännu. Känns som jag inte gör annat än tjatar om det här inne men det är ju liksom det som livet kretsar runt för tillfället.

I helgen är det mara på ScrapRoom i Helsingborg, lite avis är jag på de som ska dit för det brukar alltid vara så skojigt.

Nu är klockan snart 01.30, jag och Johan ska gå och kolla på ett avsnitt av Lost tror jag och sedan får vi se om det blir sängen eller köksbordet där alla stämplar bor för tillfället.

Sov gott!

Ingen bebbe idag heller (inte ännu i alla fall)

Ingen bebis eller minsta tillstymmelse till att någon skulle titta ut snart... Jag börjar redan tröttna på att vänta och då har jag inte ens gått över tiden, BF är ju imorgon. Kommer bli en lång väntan om man går över... Den 1:a november ska vi på guddotterns 1-årskalas så då vore det ju bra om det hela var klart... Men, men... Inte mycket att göra åt, jag kan ju bara vänta! Håll era tummar att det blir snart i alla fall.

Idag kom mina efterlängtade twinklings som jag vann på SR:s cyber crop. Det var 5 stycken, en av färgerna hade jag förut men 4 nya var inte alls dumt. Jag har beställt ytterligare några idag som jag hoppas kommer snart. Jag färglade några motiv med de igår så nu är det bara att sätta ihop korten som saknas... Vi får se vilken dag det kan bli.

Inte så mycket annat att berätta. Vi bara väntar och väntar!

Takida var med i 4:ans Nyhetsmorgon idag!

Trots att jag inte kom i säng förrän efter 2 i natt så var jag fast besluten att vara upp med tuppen strax före kl 7 i morse för att titta på Nyhetsmorgon på 4:an där Takida skulle vara med och spela två låtar. Så blev det dock inte, jag var på tok för trött... Upp gick jag i alla fall och satte videon på inspelning i alla fall.

För de som inte vet så är Takida Ånges stolthet. Det är ett band som funnits i flera år men med lite olika medlemmar. Jag hörde de första gången när jag var hos Johan i Ånge i augusti 2000. Hur som helst, de är grymma och har lyckats skaffa sig fans över hela Sverige utan att de haft något stort skivbolag eller liknande i ryggen. Nu har de dock fått skivkontrakt, släppt första skivan där, turnerat runt hela Sverige och fått ännu fler fans!

Var det händelsevis någon som hade på 4:an strax före 7 imorse eller strax före 10 för då framförde Takida två låtar live. Så kul att se de eftersom de är killar som man ser här i Ånge emellanåt.

Är det någon som är intresserad så finns det en låt att lyssna på (och även se framträdandet från i morse) på
http://www.tv4.se/nyheter/nyhetsmorgon/ Det går också bra att hälsa på på deras hemsida www.takida.se

Snart går de in i studion för att spela in nästa skiva, den ser vi fram emot!!


Regn och rusk i dagarna två!

Nu har det regnat här i Ånge i två dagar konstant... Jag är så trött på det. Allt känns bara blä och tråk och andra inte så roliga saker!

Idag har jag städat mest, känns skönt att ha det gjort inför helgen. Kände mig lite piggare idag än förra fredagen så idag städade jag själv lägenheten så var det klart när Johan kom hem. Kanske är det därför jag känner mig hängig nu eller så beror det på vädret...

En rolig sak däremot är i alla fall att igår kom det paket från
SR. Det var mina stämplar från Penny Black och Hero Arts som jag beställde i augusti. Många fina julstämplar var det, synd bara att kortmakerilusten sprungit bort.

6 dagar kvar nu tills bebis är beräknad att titta ut. Jag kan tänka mig att vänta till den 26:e men sedan vill jag inte vänta längre. Går jag över kommer jag att bli knasig, av trötthet och oro... 

Hur som helst så ska det bli skönt med helg, Johan är ledig så jag får lite sällskap här hemma. Vi har inget planerat, vi får se vad som händer.

Trevlig helg gott folk!

Nu kan ni lämna kommentarer igen, om ni vill!

Det har varit något knasigt med min blogg. Ni har inte kunna lämna kommentarer pga en felinställning som jag gjort men den ska vara borta nu så nu är det fritt fram. Här har jag suttit och undrat varför jag inte fått en enda kommentar men nu förstår jag ju... Knas!! Tack Eva som gjorde mig uppmärksam på det hela!

Jag vann, igen!!

Jag har vunnit igen! Inom loppet av 9 dagar har jag vunnit två olika tävlingar. Ena vinsten berättade jag om i bloggen igår och den andra blev jag varse idag. När Johan hämtade in posten så hojtade han något om att det kommit en ryggsäck eller något. Jaja, tänkte jag, det är väl någon premie eller något för någon prenumeration som jag glömt bort. När jag väl öppnade paketet så visade det sig vara en skötväska från Urbanna Design. Jag kommer ihåg att jag skickade in till en tävling för att vinna den, det var i någon gravidtidning eller föräldratidning. Kul var det ju så klart hur som helst, jag som sällan vinner något!

Johan tyckte väskan var ful! Jag får nog lov att säga lite fulsnygg med tuff...

Skötväskan!
Det är väskan till höger som vi vunnit. Det är ju inte riktigt mina fäger kan jag ju inte påstå men nog är den tuff och verkligen genomtänkt. Det finns en massa bra fack i den. Jag har ännu inte bestämt mig för om jag ska använda den själv eller lägga ut den på Tradera. Vi har ju en skötväska som matchar vagnen, det gör ju tyvärr inte min vinst. Men å andra sidan så behöver den väl kanske inte det eller?? Jag ska sova och fundera på saken så får vi se vad det blir av det hela!

Det var länge sedan...

Nu var det länge sedan jag skrev något här! Tiden bara rinner iväg känns det som. För er som undrar så har det ännu inte kommit någon bebis. Vi gör inte mycket annat än väntar på det just nu.

Vad har då hänt sedan sist?? Ja, vi tar det från början... Den 2 oktober tog jag mig en tur till Albacken för att hälsa på en arbetskompis som är hemma och är mammaledig med sina två pojkar Oskar och Ture. Jag åkte direkt efter jobbet och var där i många timmar, mycket prat hann vi med liksom fika och middag. Det var kul att träffas och pratas lite nu innan vår bebbe tittar ut. Jag jobbade sedan den veckan och den 6:e oktober var min sista dag på jobbet. Det var så skönt och inte en dag för tidigt. Jag känner mig mycket tröttare så det är skönt att bara få vara hemma nu.

Helgen den 7-8 oktober var det cyber crop på
SR. Jag gick ut hårt redan vid 9 när det hela började. Jag hade stora planer på att hinna med fler utmaningar än i våras men så blev det inte. Under de två dagarna hann jag med tre layouter och 5 kort, inte så pjåkigt ändå med tanke på foglossning, ryggont och annat som hör till slutet av en graviditet. På lördagen kom Emelie och Shirin hit så Emelie pysslade hon också och var med i några utmaningar. Några prov på vad jag åstadkom under helgen kommer här:
Idefix
Mys med morbror

Den översta layouten med Idefix skapade jag med cyber crop kittet som jag köpt. Den rosa layouten med Shirin och Johan var en utmaning att lifta en layout som Maria gjort och min tolkning blev då så där.

Lite kort hann jag också med:
Svampar
Söta svampar från hÄnglar & stÄnglar.

Marie Designs jordgubbsflicka

En jordgubbsflicka från Marie Design.

Ja det var väl lite av vad jag fick gjort den helgen. Jag hade till och med turen att vinna i en av utmaningarna. Det var i just den kategorin Marie Design, man skulle göra ett kort och använda hennes stämplar. Vinsten var twinklings som jag väntar på! Jag har de senaste veckorna kommit på hur kul de är att använda och färglägga stämplade motiv med, de är mycket bättre än distresserna som jag bara inte kommer överrens med. Det blir så fint när andra använder de men jag kan bara inte få till färgerna hur jag än donar och trixar. Twinklarna däremot är jättelätta att använda och eftersom jag inte har så många ser jag verkligen fram emot min vinst!

I måndags i förra veckan kom pappa hit. Det har blivit mycket kortspel under hans visit. Nu när han fått kläm på Dollar 40 så vill han inte spela så mycket annat. Han var här tills i torsdags. Pappa och jag grejade lite här och där här hemma, bl a så satte vi ihop spjälsängen och skötbordet. I onsdags var vi i Östersund och tittade och shoppade lite. Mina inköp bestod av te i smaken wine gum, hur smaskigt som helst! Det kan jag verkligen rekommendera, liksom Brunkullans te som kommer från Jämtland. Jag köpte också gips för att kunna göra en gipsavgjutning av magen innan bebisen tittar ut. Den gjorde vi i fredags och det blev riktigt bra! Kul att ha kvar, jag vet inte vad vi ska göra med den men något kommer vi väl alltid på.

Helgen som var tillbringade jag bara hemma. Johan jobbade så det var jag och Idefix som höll ställningarna här hemma. Jag bäddade spjälsängen och gjorde i ordning på skötbordet, packade den omtalade väskan och gjorde en hel del kort. Ja det var nog det hela!

Nu har det hunnit bli måndag (ja egentligen tisdag eftersom klockan är över midnatt) igen och Johan är hemma och ledig tills på onsdag eftermiddag. Det är skönt att ha honom hemma, dagarna går lite fortare då.

Ja det var väl det hela tror jag. Nu ska jag publicera denna och sedan kika om jag kan hitta på vart jag väljer att jag vill godkänna eventuella kommentarer i min blogg då det börjat dyka upp vissa knepiga kommentarer.

Sov gott!

Ultraljud september 2006

Ultraljud september 2006

Så här såg vär lilla bebis ut i vecka 35+6. Eller ja, lilla och lilla... En liten klump möjligtvis. Den beräknade vikten nu när vi var på UL var 3200 gram vilket betyder att om jag går hela tiden ut så blir det nog en bebis på runt 4 kg som tittar ut. Vi vet fortfarande inte vilket kön det blir. Pojke leder ganska bra i omröstningen men vi får väl se vad det blir.

Bebisen hade nu vänt sig i alla fall så det blir nog inte tal om vändningsförsökt så vida den inte vänder på sig igen och det verkar inte troligt eftersom den är ganska stor och det är ju inte så gott om plats där inne nu.

Mamma har varit här på besök sedan i onsdags, hon åkte hem idag. Hon fick vara med på ultraljudet i torsdags och det tyckte hon var spännande eftersom hon aldrig fick göra något med mig. Vi passade också på att shoppa lite i torsdags när vi ändå var i Sundsvall, lite småplock och massa mat blev det och så hämtade vi vagnen. Den är så fin och står redo att börja användas.

Några julkort har också blivit gjorda under helgen. Nu är mammas beställning klar så nu kan jag börja med våra när jag har tid och lust. Jag ska jobba en vecka till och sedan vara hemma är det tänkt, då kanske jag kan pyssla lite. Jag får bjuda hit Emelie som sällskap.