Jag har fått nytt jobb!!

Igår ringde de från Banverket och erbjöd mig nytt jobb!! Jag ringde idag och tackade ja. Jag börjar den 29/10-07 med två veckor här i Ånge och sedan åker vi till Ängelholm i två eller tre veckor. Jag ska till arbetsplatsen nästa vecka för att skriva på anställningsbevis och få lite schema så vi kan börja planera lite.

Igår kväll var jag på Me&I-party. Jag hade kikat lite på hemsidan innan och kollat lite och inte direkt hittat något men när man fick se de i verkligeheten ville man ju typ ha allt!! Eller ja inte allt kanske men mycket, både till mig och Hampe.

Vi har ingen fungerade dator hemma för tillfället. Routern och modemet gick åt skogen i måndags efter ett strömavbrott. Jag hoppas att vi kan fixa så vi har internet igen i mitten av nästa vecka.

Nu måste jag jobba!

Lots of pictures!

Lots of pictures in this post which will also be in English so my American family can understand what's in the pictures.

image107

Hampus after his Christening. This is what he wore, isn't the bowtie adorable??

image108

A family picture taken in early July in Albacken about an hour from Ånge.

image109

Mats' old house which we stayed in but is now sold.

image110

Mats' new house, he's living in the house on the right. To the right of the house there is a street and then the ocean.

image111

The houses in the back is where Mats lives now. Pictures is taken from the pier.

image112

Mats, Hampus and Mom on the beach.

image114

Hampus on Mom's birthday.

image115

Hampus in, what we in Sweden call skrinda,

image116

Hampus pushing Idefix in the skrinda.

image117

The boat we went fishing on.

image118

Me and my first cod.

image119

Denmark! Denmark is only 20 minutes away by ferry. Mats, Johan and I spent an afternoon there in a town called Helsingör.

image120

This is where Johan and I took our evening swims.

That was some pictures from our vacation. Enjoy!

Pysslat lite igen.

Eller det var ju ett par dagar sedan men här kommer sidan:

image106

Papper från Bazzill och DCWV. Texten är QK Katie Classic och kryssen är QK jacks.

Tanken är att det ska bli en till sida till denna så det blir en dubbellayout för jag har så många foton från när Hampe är puré för första gången.

Idag har jag varit och hälsat på på vad som kan bli min nya arbetsplats. Det var skoj att se hur de hade det. Imorgon väntar läkarbesök och går det bra så misstänker jag att jag blir erbjuden jobb men vi får väl se...

Inte så mycket annat har hänt sedan sist, det rullar liksom på med jobb och sånt. Jag är scrapsugen så jag får slå mig ner vid köksbordet kanske imorgon kväll och skapa lite! Nu ska jag kolla på lite 70's show med Johan.

Ledig!

Idag och imorgon är jag ledig och det är så skönt! Idag har vi varit i Sundsvall och kikat lite på bilstol åt Hampus, det börjar bli dags att byta till en större. Ingen panik ännu men vi ville i alla fall kika lite och höra lite om de. Vi får se vad det blir, vi ska fundera och sedan åka tillbaka och prova de i bilen har vi tänkt. Vi handlade lite på Willys och lite på H&M och sedan åkte vi hem.

I onsdags var jag på jobbintervju. Jag tyckte det gick ok men jag har ju inte varit på så många så man har ju inget att jämföra med direkt. Jag skulle få besked idag om jag gick vidare till nästa steg som är läkarundersökning och i morse ringde de och sa att jag är välkommen på läkarundersökning nästa onsdag. Klarar jag den så har jag nog fått jobbet tror jag. Jag återkommer i ärendet i nästa vecka.

Idag firar jag och Johan 6 och 7 år:). Det är 7 år sedan vi träffades för första gången efter att ha pratat i telefon ett par månader. Det är 6 år sedan jag flyttade till Ånge. VI har firat med god mat och film och sötsaker (och saltsaker) i soffan. Det var mums!

Nu ska jag strax gå och diska så vi slipper det imorgon bitti innan främmandet kommer. Vi ska grilla lite med Johans familj och fira lilla Linus första födelsedag.

Avslutar med en layout som jag gjorde för ett par dagar sedan:

image105


Ingen superbild på mig direkt men en bild som jag gärna ville scrappa i alla fall!


Ha en skön helg kära läsare!


Jobbintervju, nya scrapsaker och lite annat...

Jag har sökt nytt jobb. Det är spännande! Jag såg annonsen tidigare i somras men det blev liksom inget av med att söka men så sista dagen bestämde jag mig för att söka i alla fall. Jobbet är som trafikledare på Banverket. I onsdags var jag på urvalsprov som gick jättebra och nu på onsdag väntar en intervju. De hade varit 138 sökande till tjänsterna (jag tror det är 5 som ska tillsättas), 27 blev kallade till urvalsprov. Vi var 12 st som blev godkända där och som nu ska på intervju.

Jag är redan lite nervös inför intervjun... Men det ska väl gå bra. Det är med lite blandade känslor som jag går framåt i processen. Om jag nu skulle få jobb så är det ett års utbildning innan vi börjar jobba "på riktigt". 6 månader av den ut bildningen är i Ängelholm... Det känns inte hundra kan jag tala om. Jag vet dock inte om det är 6 månader rakt av eller typ 2 där, 2 praktik här i Ånge eller hur det är upplagt. Det ska jag fråga om på intervjun. Vi får ju några resor hem men det är tydligen inte så många. Hampus kommer ju att glömma bort mig om jag ska vara borta så länge + att Johan får bära en JÄTTESTOR del av allt som ska göras här hemma. Jaja, vi får se hur det blir. Nu går jag ju händelserna en aning i förväg.

Jag fick hem lite nya scrapsaker igår. Det var skoj. Jag passade på att beställa när
KTCrafts hade 25% på större delen av sortimentet. Detta köpte jag:

image103

Jag har redan flyttat in i min nya tote med rullskiva under. Den gamla ligger ute på Tradera om någon är intresserad. 2 cooIa stämplar från 7Gypsies, Stitched Journaling Panels från Autum Leaves och de små rullarna är det band av filt med blommor på. De är jättesnygga tycker jag. Jag har redan använt de på en layout som jag gjorde ikväll. Här är resultatet:

image104

Jag har använt papper från Basic Grey och scalloped Bazzill. Filtblommorna är från Queen & Co. Rubriken är QK Katie Classic och hjärtat är från Autumn Leaves, clearstamp som jag fick hem igår.

Igår var jag, Johan och Gabbe i Sundsvall. Jag och Johan var och betalade handpenning på vår nya soffa som vi förhoppningsvis får om 4 veckor. Gabriel ska köpa vår gamla. Vi åt middag på Subway och var sedan på bio. Johan och Gabbe ville se Simpsons-filmen men det ville inte jag så jag gick ensam på Evan Allsmäktige. Den tyckte jag var rolig.

Idag har vi varit på lunch hos svärisarna och hemma på kvällen. Emelie kom förbi med tjejerna så vi satt och pratade och jag scrappade sidan ovan. Det var kul. Hoppas jag får något scrappat imorgon också när Hampus lagt sig. Det är ju så roligt och det var så länge sedan jag tog mig tid att sitta ner och scrappa. Det har blivit en hel del kort men inget scrappat men det ska det bli ändring på nu.

Imorgon ska jag tvätta och så blir det förhoppningsvis en långpromenad om vädret tillåter.

Nu ska jag sova!! God natt!

Nu jobbar jag igen!

I måndags började jag jobba igen. Det var inte fullt så farligt som jag trott. Jag hade över 950 olästa mail men en hel del var ju inte av intresse eftersom de kom för 10 månader sedan. Igår hade jag ledig dag men idag jobbar jag igen. Det går bra!

Pysslat har jag gjort också, lite grann i alla fall. 4 kort har det blivit på beställning. Vill sätta mig och scrappa också för det var så länge sedan. Jag har hur mycket kort som helst att scrappa med men jag kommer inte till skott!

Nu ska jag jobba vidare!