Hampe hos frisören!

I början av oktober var Hampus hos frissan för allra första gången.


Dopkort!

Jag har fått beställningar på tre dop-kort på kort tid och så här blev de:

Papper från Bazzill, ATD och ett okänt företag. Stämpel från hÄnglar, stämpeltext från Magnolia. Tag och övrig text är QK, likaså  ljuslågan som egentligen är ett segel till en surf-bräda. Färglagt med Pro Markers.Papper från Bazzill och två andra okända företag. Stämpel från Magnolia, även text-stämpeln. Övrig text är QK Moxie. Färglagt med twinklings.

Hemma!

Då var jag hemma efter min resa till Ängelholm. Det är skönt att vara hemma samtidigt som det var lite trist att lämna Ängelholm.

Vi skrev prov igår och blev alla (tre) godkända. Det är verkligen jätteskönt att ha det gjort. Nu ska vi förhoppningsvis få öva lite hemma och sedan ska vi kunna jobba som operativa tågledare. Spännande! Det har varit en jättebra utbildning, jag känner att allt vi lärt oss och gått igenom är sånt som jag kommer att ha nytta av. Vi hade magister Pher igen, en av de två vi hade under förra utbildningen. Vi var bara tre deltagare och det var jättebra!! Vi kom från Ånge alla tre. Åsa som jag gick förra utbildningen med var med och en kille som heter Patrick som började en månad före mig och Åsa. Igår kväll var vi ute och firade och åt tillsammans på favvostället Tres Amigos. Mums med Pollo Loco!

Idag fick vi våra diplom och sedan var vi klara för dagen. Vi satt kvar och surfade lite och gick sedan på City och åt lunch alla fyra. Taxin kom och hämtade oss strax efter 12 och körde oss till Ängelholm. Vi flög via Arlanda till Sundsvall. Resan gick bra.

Imorgon har jag semester, det ska bli skönt. Jag har gigantiska berg av tvätt som jag måste ta mig igenom. Jag ska även städa lite och skulle behöva göra ett kort för Hampus och jag ska på födelsedagskalas på lördag.

Helg i Ängelholm!

Vi är lediga över helgen och det är skönt.

Efter skolan i fredags så tog jag tåget till Helsingborg där jag mötte mamma och Mats och gick lite på stan. Ett par nya tröjor blev det, ett par stövlar och en poncho som jag letat efter hur länge som helst. Jag är så nöjd med mina inköp. På fredagskvällen tog vi en cykeltur från Borstahusen där Mats bor och in till Landskrona och gick och kikade lite på Kulturnatten. Det var musik lite här och där och många konstnärer som hade vernissage. Det var mysigt att gå runt och kika lite här och där. I går morse var jag och mamma ute och gick längs havet, hur härligt som helst! Mats har va 100 meter till havet, så skulle man bo. Vi gick och tittade lite på alla fina hus som ligger vid hamnen i Borstahusen, ahde man 5-6 miljoner över så skulle jag lätt köpa ett hus där.

Idag har jag bara tagit det lugnt. Jag åt frukost tillsammans med Patrick och Åsa i morse och gick sedan ut på promenad. Det var skönt. Gick sedan hem till hotellet och la mig och läste och sov sedan två timmar. Det var jätteskönt. Nu på eftermiddagen har jag varit ute och ätit med Åsa och Patrick och nu sitter jag alltså i skolans bibliotek med Åsa och surfar lite. Det händer nog inte så mycket mer spännande idag skulle jag tro.

Jag har ett par lästips till er igen. Under denna veckan har jag hunnit läsa ut två böcker. Den första heter "I dina kläder" och är skriven av Jane Green och den andra heter "Livet är en fest" och är skriven av Adele Parks. Två lättlästa chick-lit böcker som jag kan rekommendera.

Nu ska jag gå tillbaka till hotellet och låna en ny bok av Åsa.

Ha det bra!


Nu är jag i Ängelholm!

Nu sitter jag i Ängelholm igen, ska sitta i skolbänken till nästa torsdag och lära mig en massa tågsaker. Vi är tre stycken i klassen, alla från Ånge. Det är alldeles lagom tycker jag.

Igår va jag och klippte mig. Det var skönt att få lite nya slingor och kortare hår och lugg.

Någon dag framöver ska jag besöka StoryHouse och kika lite om de har något spännande.

På fredag ska jag möta mamma i Helsingborg och shoppa lite. Jag ska bo hos henne och Mats en natt i Landskrona innan jag åker tillbaka till Ängelholm igen på lördag.

Det var allt just nu, ska äta lunch.

Råååååååsa!

Som de flesta säkert känner till så går oktober i färgen rosa. Insamlingar till förmån för Bröstcancerfonden pågår lite överallt. Jag tänkte tipsa om två.

I
Scrapaddicteds blogg auktioneras det ut någonting varje dag som designteamet har gjort. Hela förtjänsten går till Bröstcancerfonden. Jag har en känsla av att man kommer kunna hitta mycket fint där under månaden.

Pyssel.nets forum har man också auktioner till förmån för Bröstcancerfonden. Det är både sådant som medlemar gjort och skänkt samt div paket skänkta från olika pysselföretag. Är man inte medlem så kan man ändå gå in och läsa trådarna samt lägga bud på auktionerna via mail.

Igår var jag i Sundsvall hela dagen. Jag lämnade bilen på service och tog en sväng på stan. Jag köpte lite av varje, bl a ett Rosa Band att sätta på jackan samt den finaste förpackningen av Försvarets Hudsalva som jag någonsin sett. Titta här:


Kunde bara dessa saker också finna sin väg hem till mig så vore oktober fulländad ur rosa synpunkt. Titta här vad Vileda säljer under oktober månad:Nu ska jag och Hampus gå till ICA och sedan färgaffären tvärs över gatan!

Ha en fin dag!!

Ett kort.Papper från BG, knappar från Foof a la, text är rub ons från MM. Stämpeln är Penny Black och föärglagd med Pro Markers.

Ett kort jag gjorde för ett tag sedan. Det var till en Johan som fyllde 40 år. Jag tycker det är jättesvårt att göra kort åt killar, eller ska jag säga män kanske. Små killar går bra men äldre. Gah så svårt! De som beställt kortet blev dock nöjda med det och tur var väl det.

Jag har gjort ett par kort till men de kommer en annan dag för jag har inte lagt över de från kameran till datorn ännu. Jag hade tänkt göra ännu ett kort nu ikväll som jag har beställning på men det blev inte tid till det så det får bli imorgon.

Imorgon är jag ledig, ska till Sundsvall och lämna in bilen på service och under tiden de servar den så tänkte jag gå en sväng på stan. Jag har ett par saker på min lista som jag ska kolla på. Jag hade verkligen hoppats på en dörrmatta som jag sett i Lindzis blogg för ett tag sedan men den fanns inte inne. Jag ringde affären idag för att kolla men inte en endaste fanns, de ska dock vara på väg in så jag hoppas ha en i nästa vecka. Jag måste kolla på tröjor åt Hampe också för han har växt massa under sommaren så de flesta han har är för korta i ärmarna.

Igår var Hampe hos frissan och klippte sig för första gången. Håret var slitet i nacken nu så det var verkligen på tiden. Han blev så stor när de fina lockarna försvann. Jag hade haft lite svårt med tanken att skiljas från de där lockarna men nu var det inte mycket att välja på. Fotade så klart men det blev inga superfoton men de kommer här om ett tag, ska bara få en bra "efter"-bild också.

På måndag kväll bär det av till Ängelholm och Järnvägsskolan igen. Jag blir borta i 10 dagar och ska under den tiden bli tågledare, vi får se hur det går.