Nu var det länge sedan...

Vart tar tiden vägen?? Nu har det gått två veckor sedan jag uppdaterade bloggen. Skäms på mig! Det har hänt en hel del sedan sist.

Förra helgen var pappa och Gun här. På lördagen var vi i Östersund och shoppade. Det blev mest kläder till Hampus så klart men även ett par Crocs till mig som jag kikat på ett bra tag men jag tycker de varit lite dyra men nu fick jag ett par av pappa. På kvällen fick Hampus feber för första gången sedan vi kom hem fråm sjukhuset så det var lite joxigt, det höll i sig över söndagen men sedan försvann den. Nu har den lilla plutten bara hosta kvar men även den håller på att gå bort.

Förra söndagen snöade det här hela dagen, jag som trodde att våren var på väg. Så fel man kan ha... Snöandet fortsatte i måndags också men sedan var det bra. De senaste dagarna har det varit underbart väder, soligt och skönt. Johan och jag har varit ute med Hampus och Idefix och gått en hel del, hoppas det visar sig på vågen imorgon. 2 envisa hekton kvar innan graviditetskilorna är borta. Men sedan är det ju mycket mer som ska bort men det får komma efter hand.

I tisdags åkte familjen till Sundsvall. Jag hade tid på sjukhuset pga min tarmsjukdom. Den började ju spöka under graviditeten och är fortfarande inte bra så nu väntar en otäck undersökning och sedan ny medicin hoppas jag så detta blir bra någon gång.

Onsdag och torsdag var vi mest hemma, Johan jobbade så Hampus och jag gick här hemma och skrotade. I onsdags kom äntligen Johans Nintendo Wii. Den var efterlängtad kan jag tala om. Det ingick ett spel när man köpte konsollen och det var Wii Sports. Jag har spelat tennis, boxats och spelat baseboll framför tv:n. Den nya handkontrollen är så tuff! Jag har till och med träningsvärk efter att ha spelat. Boxningen är värst, man blir helt slut. Igår råkade jag ha sönder ett glas i min iver att vinna boxningsmatchen...

I fredags hade vi tid för att lämna bilen på service och det gjorde vi i Sundsvall. Hampus och jag gick och shoppade under tiden och hade en mysig dag. Som vanligt blev det en hel del saker till Hampus och inte så mycket till mamma. 3 par strumpor blev det till mig:). När vi kom till PoP så hade de barnfotografering där så då passade jag på att få Hampus fotad. Det var första gången han var hos "fotograf". Jag är så spänd på att se fotona! De kommer under vecka 14. Hur som helst så var det en lång dag och strax efter kl 20 (!!!!!) somnade jag i soffan och sedan blev det inte mer gjort den dagen.

Igår var vi hos Johans mormor och morfar och fikade och sedan var vi hos Johans bror en sväng och drack te. Det var väl vad vi hann med igår + en 5km promenad.

Idag har jag tvättat, från 7 i morse till strax efter 19 nu på kvällen. Det var hur mycket tvätt som helst. Nu är det bara vikningen som återstår. En stor händelse idag var att Hampus för första gången ätit lite puré, det var potatis och palsternacka och det verkade gå ner. Vi ska prova mer imorgon. Nu har jag kollat på Jamie Oliver och nu sitter jag här. Det blir nog inte så mycket mer ikväll, jag är lite trötter!

Idag kom Marre och Calle hem från Malaysia. Jag hoppas Marre och jag kan få ihop en telefondate i veckan så jag får höra allt om deras semester!

En sak till bara... Nu har vi äntligen bestämt dag för dop. Det blir den 10/6 i samma kyrka som vi gifte oss, tyvärr blir det nog en annan präst men det får gå i alla fall. Marre är gudmor och Gabriel gudfar. Marre ska också sjunga, bara vi nu kan bestämma vad...

Fel låt vann!!

Jag tyckte att fel låt vann Melodifestivalen igår, det är som vanligt. Carola borde inte vunnit förra året heller... Jag gillade Marie Lindberg och Sarah Dawn Finer bäst men det är ju inga låtar att skicka vidare till Helsingfors. Jag tyckte att Andreas Johnson eller Sebastian borde vunnit. Ska bli intressant att se hur detta går i maj. Ola Salo borde skaffa sig nya kläder och en ny dans till finalen tycker jag!


Här kommer några foton till på Hampus som inte gick att ladda upp sist jag postade.


image56
Vår lilla snygging i julklappskläderna från Kelving och Glenda i Kansas.

image57
Får man ingen mat på det här stället??

image58
Första gången han sitter i stolen som han ärvt efter mig. Härliga 70-talsfärger eller hur?? :)


Grillpremiär!

Det hade jag och Johan i tisdags. Grillad kyckling var mums kan jag tala om. Behändigt att ha en elgrill på balkongen! Självklar var det Johan som fick stå ute och grilla, jag hatar att grilla men jag äter gärna grillat!

Pratade med Marre i telefon igår. Hon och Calle åker till Malaysia imorgon och blir borta i ca 2 veckor. Hur härligt låter inte det?? Lite av är man allt! Men jag har tur för jag ska få en souvenir!! Det blir en t-shirt från Hard Rock Café och en pin också. Jag samlar på sådana tröjor. Jag räknade de idag och jag har 31 eller 32 (har glömt vilket) nu + flera dubletter så det börjar bli en diger samling. Jag har några pins också fast inte i närheten så många som t-shirtar för pinsen började jag samla på mycket senare.

Är det någon som vet var jag kan hitta chipboard-bokstäverna Chip Chatter Hip från Pressed Petals? Jag tycker de är SÅ snygga och skulle gärna ha några här hemma.

Avslutar med ett foto på Hampus som blev 4 månader i lördags (jag måste verkligen lära mig att ta bort röda ögen i PhotoShop för Hampus har röda ögon på i stort sett varje foto).
 
image55


Datten!

Jag har blivit tagen av Pia och Ingela.

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Tillslut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information. Då sätter jag igång!

1. Jag älskar att skriva brev, alltså riktiga snailmails. Som mest har jag haft 33 brevvänner runt om i världen men nu återstår bara en.

2. Jag samlar på brevpapper (det kom liksom med hobbyn nämnd på nummer 1). Jag har flera hundra olika samlade i plastfickor i pärmar, snyggt och prydligt!

3. Innan jag fick Hampus var jag jätterädd för förlossningen men det var inte så hemskt. Jag har alltid trott att alla ljugit som sagt att man glömmer smärtan men det är faktiskt sant! Det kan nog bli ett syskon till Hampus! :)

4. Jag och Johan "träffades" när jag ringde SJ för att boka tågbiljetter till Göteborg. 2 månader senare åkte jag till Ånge för att träffa honom för första gången.

5. Jag har fyllt 3 st 5-årsdagböcker och är nu inne på min 4:e.

6. Jag hatar och har alltid hatat att kladda/skita ner mig. Leka ute i sandlådan och i vattenpölar gillade jag inte alls när jag var mindra. Jag älskar att äta chokladbollar och scones men hatar att göra degen!

Jag utmanar: de som känner sig manade, de flesta är ju redan tagna!

Tagbook till vår prins från allra sötaste Karin!

Den här fina tagbooken trillade ner i vår brevlåda i förra veckan. Visst är den underbar!! Jag har ännu inte hunnit sätta in foton i den men det kommer. Tagbooken är till Hampus och gjord av en underbar Karin som bor i Skåne och som jag lärt känna tack vare vår gemensamma hobby scrapbooking!

Tagbook framsida

Tagbook inne

Vi har haft mamma på besökt över helgen. I fredags var hon, Hampus och jag i Östersund och shoppade. Det var skoj! Det blir lite smått och gott, mest till Hampus men även ett par saker till mig.

En sak till... Du som skrev sista kommentaren i inlägget innan detta, vem är du?? Jag är utmanad, men av vem??

Nu ska jag gå och baka sega hallonrutor åt svärfar, vi ska dit på lunch imorgon jag och Hampus!

Ha en trevlig kväll!