*GLAD*
Hektisk vecka!
Helgen har varit kanon. Marre och Calle var ju här och hälsade vi. Vi hade inte setts sedan i september förra året så det var verkligen på tiden. Vi var på promenad, var i Ljunga och åt hos Mohammad, pysslat, kollat på Harry Potter, sjungit Sing Star, pratat massa, jag har klappat på Marres bebismage, spelat Mario Kart och bara haft trevligt! Vi får se när vi ses igen, till sommaren blir det nog i alla fall men frågan är om det blir före eller efter "Russin" kommit till världen.
Sedan var det ju huset också. Jag la ett bud i fredags men det godtog inte ägaren så det blir inget av med det tyvärr. Jag tror ägaren fått lite storhetsvansinne om han tror att han ska få 800000:- för ett hus i Ånge. De dyraste går för runt 600000:- och då i en mer populär del av Ånge. Hus på samma gata/ i samma område som detta har gått för runt 400000 så det dubbla känns väl häftigt. Synd var det hur som helst för det var ett hus som jag verkligen kunde tänkt mig att bo i men vi får väl tro att de kommer något annat som blir vårt så småningom.
Nu ska jag gå och fixa lite te tills Johan kommer hem från jobbet!
Trevlig vecka!
Det blidde inget hus!
Trevlig helg!
Spännande, nervöst och en massa andra känslor!
Är ledig fram till 21 ikväll, ska jobba två nätter och är sedan ledig i helgen. Ska äta lite lunch nu och gå ut en snabbis med Idefix och därefter lägga mig och sova så jag orkar med hela natten.
På fredag kommer Marre och Calle! Det ska bli så kul. Vi har inte setts sedan september förra året. Välkomna kära vänner!!
Kram på er alla!
Jag känner ingen smak eller lukt what so ever...
Jag har varit i Sundsvall med jobbet två dagar denna veckan. Vi har fortbildning tillsammans med tkl från hela Ldm. Det var kul att träffa lite annat folk. SÄO-prov har vi också skrivit och det gick bra.
Idag har vi varit och kollat på hus! Det är spännande. Vi tyckte båda mycket om huset och sitter nu och räknar lite på kostnader och så. Många pengar blir det! Vi har inte bestämt om vi ska lägga bud eller inte. Vi måste räkna lite mer och prata med banken om lån.
Pappa och Gun har också varit här idag. De kom från stugan bara över dagen. Det var kul, vi har inte sett de på en månad.
Så mycket att rapportera annars har jag inte. Det är lite stiltje för tillfället.
Några foton!
Vårt badtroll!
När detta skedde kom den verkliga scrapmamman fram... Först hämta kameran och knäppa kort och sedan hjälpa Hampus ur kastrullen.
Hampus har tungband och kan knappt sträcka ut tungan men pappa retas lite ibland och då mäste man ju försöka sträcka ut den korta, korta tungan.
Denna bilden är tagen på Hard Rock Café i Stockholm på långfredagen i år. Jag mötte Pernilla och Laura där. Det är Laura som ni ser på bilden och henne som jag var barnflicka åt under ett år. Jag bodde i Chicago 98-99 och tog hand om Laura och hennes lillasyster Audrey som tyvärr inte kunde följa med till Stockholm.
Jag är sjuk!
Jag har precis bestältt en massa foton. Jag hittade en kampanj med Fuji där jag fick 100 bilder gratis så då hoppade jag på direkt. Nu ska jag sätta mig och göra om några så jag kan ladda upp de här i bloggen samt maila till lite folk.
Recept!
HELSTEKT FLÄSKFILÉ MED ÖRTER OCH BACON
4 personer
1 stor fläskfilé, ca 550 gram
1 tsk italiensk salladskrydda (eller örtsalt)
2 krm paprikapulver
2-3 tsk blandade franska örter
4 msk finskuren gräslök (färsk eller fryst)
4 msk finskuren persilja (färsk eller fryst)
1 paket bacon
* Krydda köttet, rulla och klappa in med kryddgrönt.
* För ihop köttet till en jämn och fin fason och vira om med bacon som ska täcka hela filén.
* Lägg köttet på folietäckt plåt eller i ugnssäkert gratängfat.
* Stek på ugnens nedre fals på 200 grader i cirka 35-40 minuter.
* Låt köttet vila under folie i 5-10 min. innan det skärs upp.
* Servera gärna med pressad potatis, broccoli, Julienne-grönsaker och senapssås.
JULIENNE-GRÖNSAKER
4 personer
1 gul paprika
1 röd paprika
1 morot
1 purjolök (använd det ljusa)
1 bit squash (ca. en halv)
Smör
Italiensk salladskrydda (eller örtsalt)
* Skär grönsakerna i mindre bitar och koka i smör på medelvärme
* Späd med ett par matskedar vatten, krydda och låt grönsakerna knappt mjukna.
SENAPSSÅS
4 personer
3 dl matlagningsgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
3 msk ljus fransk senap
1 dl lätt crème fraiche
steksky
* Koka upp grädden, buljongtärning och senap.
* Låt koka under vispning ca 10 minuter.
* Blanda i crème fraiche och lite steksky.
* Koka upp och smaka av.
Idag har jag jobbat. Jag har suttit med både David som är min "egen" handledare och med Fredrik när David var på andra uppdrag. Det gick jättebra idag! Jag har lovat ut arbeten och färder för första gången. Kul! Hoppas det blir lika bra imorgon.
Idag har det varit riktigt vårväder här i Ånge! Synd att man fick sitta inne till 16 bara... Jag tog med mig Hampe i vagnen och gick en sväng på kvällningen. Det blev 5km och det var skönt i det fina vädret. Hoppas det håller i sig framåt helgen när jag är ledig. Snön får också gärna smälta bort nu, jag är trött på den.
Nu ska jag gå och dricka te med Johan som precis kom från jobbet.