HubbaBubba-bebis

HubbaBubba-bebis

Här är det foto som vi fick med oss från ultraljudet i torsdags. Det ser ut som barnet blåser bubblor! :)


UL och shopping!

Nu har vi varit på ultraljud, det var i torsdags i Sundsvall. Det var ett extra ultraljud pga. min tarmsjukdom. De ville kolla tillväxten på barnet och vi fick ju se den lill* igen så inte oss emot. Allt såg bra ut, bebisen vägde va 50 gram mindre än beräknat men det var ingen fara med det. 1747 gram och ca 40 cm lång. Barnet låg i säte nu så för säkerhets skull ska vi in på ännu ett ultraljud i vecka 36 för att kolla hur det ligger då. Det är ju gott om tid kvar till beräknad förlossning så jag hoppas klimpen/klimpan bökar runt lite där inne så den hamnar rätt så jag slipper vändningsförsök för det verkar inge skoj... Men som sagt, det är ju gott om tid kvar så det borde inte vara någon fara. Ett fotot fick vi med oss hem men det har jag inte scannat in ännu så det kommer en annan dag. Det var mycket svårare att se nu när barnet blivit så stort, massa skuggor och annat som jag inte uppfattade sist. Vi vet fortfarande inte om det är en tjej eller kille som jag har i magen och det är ju så vi vill ha det!

Vi tog en sväng på stan efter besöket på sjukhuset. Middag blev det på Subway och Johan kom hem med ett nytt spel till datorn och jag kom hem med en ny tröja och ett linne så alla var nöjda och glada!

Idag har vi varit i Östersund och beställt en massa saker till barnet. Vi har äntligen bestämt oss för säng och skötbord så det har vi beställt tillsammans med lakan, spjälskydd, amningskudde, babymonitor och massa annat. Tur att vi sparat för det är ju inte direkt billigt (men så klart värt varenda krona). Vi var inne bra länge på Babyproffsen och pratade med en trevlig tjej som hjälpte oss på bästa sätt. Jag är lite sugen på att åka och hämta vagnen nu men den får nog vänta ett tag till.

En liten bebis i vår familj såg världens ljus idag. Det blev en liten Linus som var en liten skrutt, bara 46cm lång och 2200 gram. Det var Johans halvbror Jimmie som fick sitt första barn med sin Mia. Ett bebiskort står på programmet inför morgondagen.

Imorgon är det söndag och det innebär pyssel för min del. Jag har fortfarande en del julkort kvar att göra till mamma och en bröllopskort som ska vara klart nästa helg. Brllopskortet vet jag i alla fall hur det ska se ut så det borde gå fort att göra. Gabbe ska komma och vara här imorgon så han tar väl Johans dator och Johan min så får jag bosätta mig i köket och pyssla. Ev. kommer Johans lillasyster och pysslar med mig och då är det lite roligare.

Bara 2 veckor kvar till Marre kommer nu och tre veckor kvar tills jag ska till Stockhom med mamma och se Mamma Mia. Sista helgen i september kommer mamma hit för att hjälpa till och storstäda, putsa fönster, baka och laga lite mat så vi har när bebisen väl tittat ut. Det ska bli skoj! Jag ser fram emot september!

Två gånger den senaste veckan har jag drömt att det är en pojke jag väntar... Är det ett tecken tro?


Idefix igen

Idefix igen
Idefix igen. Jag har inte lärt mig hur jag får in flera bilder i samma inlägg. Fär kika på det en annan dag för nu ska jag sova!

Idefix

Idefix

En liten bild på vår gosvovve Idefix. Han är en blandning mellan kanintax och dvärgtax. Han blir tre år i september.

Ingen mässa för min del!

Nu är det klart, det blir tyvärr ingen mässa för mig i Göteborg i september för jag får inte ledigt! :( Skit!! Men, men inte mycket att göra åt. Jag hoppas få träffa er alla någon annan gång!

Livet i Ånge går sin gilla gång. Idag har jag varit på familjedag som jobbet ordnat. Jag hade inga planer på att gå men så hörde en arbetskompis av sig och undrade om jag skulle gå och då fick det bli så. Li som min arbetskompis heter är hemma och är mammaledig och vi har inte setts sedan mitten av april så det var kul att spendera några timmar tillsammans. Hon hade med sig sina godingar Oskar och Ture. Oskar är 2 år och Ture är tre månader. Man blev ju inte mindre sugen nu på att vår lill* ska ta och titta ut snart! En trevlig dag har det varit. Det var mest aktiviteter för de små så klart med ponnyridning, trollkarl, tipspromenad och lite annat.

I måndags var vi i Sundsvall och kikade på barnsaker på Barnens Hus och på Ikea men jag vet inte om vi blev så mycket klokare. Ska kika på Babyproffsen i Östersund också innan vi bestämmer oss. Nu först är det skötbord, säng och barnstol som gäller! Det finns ju så mycket att välja på och eftersom det är första barnet så vet men ju inte riktigt vad man vill ha, vad som är bra etc. Jag har shoppat ett par saker på nätet nu i veckan. En mössa som det står sötnos på och ett badlakan med samma text så några små saker har det blivit. En bio hann vi också med innan vi åkte från Sundsvall i måndags. Vi såg "The Break-up" med Vince Vaughn och Jennifer Aniston. Den var ok men inte mer... Plus för filmen att den utspelade sig i Chicago och för att Vince Vaughn är med, han gillar jag starkt och har gjort i många år nu. Den första film jag såg med honom var "Return to paradise" som jag såg 1998. Bra film, se den om ni inte gjort det. Många tårar föll när jag såg den kan jag lova!!

På torsdag i nästa vecka är det dags för nästa (och sista) ultaljud. Det ska bli spännande!

I måndags vad jag och tog blodprover igen. De sista visade förutom lågt HB att jag har brist på vitamin B12 och för att säkerställa att det visade rätt så fick jag ta ett till. Jag hade hoppats få provsvaret idag men det var inte klart så det blir först i nästa vecka. Skulle det visa sig att B12 fortfarande är lågt så måste jag antingen ta injektioner eller äta tabletter så vi får se hur det går.

Helgen blir bara lugn, vi är lediga och det är skönt. Eventuellt så blir det bio imorgon kväll och jag ska försöka göra lite fler julkort till mamma.

Ha en skön helg!!

7 down, 25 to go...

Ja, julkort alltså. 7 klara och mammas 25 kvar att göra, + mina och Johans som brukar landa på runt 40. Vi får se vad jag orkar i år, risken finns att det blir köpekort åt mindre viktiga personer. Hur som helst så känns det bra att skapa lite, scrappat blir det ju inget men kreativt är det ju att göra kort också. Jag får spara scrappandet tills Marre-vännen kommer hit om en månad. Då ska vi scrappa i dagarna 3.5, eller kanske 2.5 om vi ska åka till Östersund och shoppa. Det hänger också på orken.

10 veckor kvar nu tills bebisen kikar ut. Så är det tänkt i alla fall men det vet man ju inte. Tiden har gått så grymt fort, det är inte klokt! Magen växer, tack och lvo så är det inte någon jättemage ännu så länge men det hinns väl med. När jag var på MVC förr två veckor sedan hade jag gått upp 6kg och det var ju inte alls farligt. Jag hade väntat mig minst det dubbla! Jag börjar känna mig lite otymplig nu fast magen inte är så stor. Det är lite knöligt att vända sig i sängen och ta sig ur soffan/sängen. Idag höll jag på att fastna på golvet... Det går i alla fall ganska bra att promenera ännu så länge så länge det inte är med stavar, det tycker inte fogarna om. Med hunden går dock bra, det går inte så fort med honom och är inte så krävande som med stavarna. Jag ska fortsätta gå så länge jag bara kan för det är ju den enda motionen som jag får.

Imorgon ska jag söka ledigt för den 2:a september så jag kan gå på scrapmässan i Göteborg! Håll tummarna för att jag får ledigt! Johan har sagt att han kan stanna hemma med hunden så jag får åka. Min snälla älskling, jag vet att han också gärna vill åka egentligen! Förhoppningsvis blir det av för mig ändå, det vore ju så skoj! Det är så många som ska dit som jag gärna vill träffa!

Nu ska jag sova!! Goder natter!

Shirin

Shirin

Visst har jag den allra sötaste guddottern?? Detta är min makes systers dotter som heter Shirin. Jag har varit och gosat massa med henne idag.

Jag har glömt bort att vi har en hund... Det kommer inte att bli någon tur till Göteborg i början av september för vi har ingen hundvakt. Jag blev så exalterad att jag i farten glömde bort honom... Skäms på mig! Hur som helst, ingen hundvakt=ingen resa. Skit också!! Jag såg verkligen fram emot att få åka.

Idag har vi varit och firat Johans bror Gabriel som fyllde 25 i torsdags. Han firade med amerikansk bbq. Vi var 15 pers som var där och åt och hade trevligt. Lite kubb, boule och pilkastning hann vi också med. 6 timmar ute i solen räcker gott och väl! Jag är helt slut nu så det blir inte mycket mer gjort ikväll.

Jag ska gå ut en sväng med Idefix nu och sedan kolla på poker med Johan innan det är dags att sova så jag orkar upp och jobba imorgon!

Gamla vänner!

Idag fick jag ett mail från norsk tjej idag som jag var au pair med i Chicago 98-99. Jag mailade henne i förra veckan för att tala om att jag och Johan väntar barn. Idag kom det svar och hon hade mycket att berätta eftersom hon inte hört av sig på över ett år! Hon har gift sig med en amerikan och bor i USA, i januari fick hon sitt green card och i maj fick de sitt första barn. Det känns jättekul att ta upp kontakten igen, hoppa nu bara vi kan hålla i den!

Jag har börjat ta upp beställningar på julkort av släkten. Morbror Willy vill ha 7. Mamma ville gärna ha 25 om jag orkar och annars så många jag orkar göra. Jag tänkte börja så snart jag kan med tanke på bebisen. Men nog känns det lite konstigt att börja tänka på julkort när det är 25 grader varmt och soligt ute...

6-5 står det nu i gissningar på om det är en pojke eller flicka som bor i min mage. Pojke leder. Det är lite kul att lyssna på folk hur de tänker... Johans mormor och morfar var hos oss i måndags morse och de tror båda att jag väntar en pojke pga hur magen ser ut och hur jag rör mig(!!!). Jag träffade min chef samma dag som redan från början sagt att jag väntar en flicka pga hur magen ser ut. Hon håller fast vid det. Vi får se! Själv har jag ingen aning. Jag har inga känningar åt något håll.

I fredags var jag på MVC på koll. Vi lyssnade på hjärtat, mätte magen och tog några prover. Mitt HB-värde är på väg neråt, dels pga graviditeten men också pga min blödande tarmsjukdom som gjort sig påmind under senaste veckan. Jag har varit i kontakt med min läkare på Sundsvalls sjukhus och väntar på remisser nu på en massa prover som jag måste gå och ta på VC här i Ånge innan de kan sätta in någon behandling. Man kan ju inte påstå att de är direkt snabba med att få ut sina papper. Jag ringde först i måndags och läkaren skulle då ringa upp men det gjorde han aldrig så jag ringde igen igår och sköterskan kunde ju inte fårstå vad som hänt. Läkaren hade i alla fall kollat min journal och skrivit i den att jag skulle ta dessa prover. Jag hoppades att remisserna skulle kommit redan igår eftersom jag pratade med de så tidigt i måndags men icke sa nicke och inte heller idag kom de. Håll tummarna för att de kommer imorgon. Jag vill gärna komma i gång med medicineringen innan helgen.

I måndags var jag och Johan i Sundsvall på bio. VI såg nya "Pirates of the...". Den var bra men slutade helt pucko!! Undra hur länge man måste vänta på nästa film? Någon som vet? Vi hann med en snabb sväng till PoP innan bion för att kolla om de hade några overaller på rea och de hade de men bara rosa och det kan jag ju inte gärna köpa när jag inte vet vem som bor i min mage. Jag hittade en fin brun i manchester som jag blev lite kär i... Är det en flicka så får jag väl sätta på henne en rosa mössa annars tar väl folk för givet att det är en pojk.

På tal om pojkar så fick ett par vänner till oss sitt andra barn förra torsdagen, en pojke denna gång. Hans storasyster är inte hemma för tillfället men hade ringt hem igår och frågat mamma om inte lillebror gick ännu? Det tyckte jag var gulligt! Ett välkommen till världen-kort blev gjort under helgen så lite kreativ har jag varit.

Börjat jobba har jag också gjort. Jag jobbar halvtid sedan torsdag i förra veckan och so far so good! Det känns bra att göra något och inte bara sitta hemma. Här på jobbet träffar man ju i alla fall lite folk!

Jag sitter på jobbet nu och ska boka upp biljetter hem från Göteborg den 2/9. Jag ska gå på scrap och stämpelmässan där den 2:a har jag tänkt. Nattåg ner till Gbg på fredag kväll, mässa på lördag och sedan hem igen på lördag kväll. Det blir en riktig snabbvisit! Är det någon som ska gå/jobba/ställa ut på mässan? Jag hoppas de blir lite kändisar för vem vet när jag kommer att träffa er nästa gång med bebis på gång och allt!

Ja, det var allt för denna gången!  :)